Inloopspreekuur 'Dag van het tandvlees'

Gezondheid begint met gezond tandvlees! 
Kom tijdens 'European Gum Health Day' op woensdag 16 mei tussen 15.30u - 17.00u naar onze praktijk en laat gratis je tandvlees checken.

Vanuit de Europese Vereniging voor Parodontologie (EFP) is het initiatief genomen een campagne op te zetten voor Parodontitis. Het doel is dat de Nederlandse bevolking meer bekend wordt met deze ziekte en dat mensen zich daardoor meer bewust worden van het belang van een gezonde mond.

Gezond tandvlees is van groot belang voor het welzijn en de algemene gezondheid. Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees. Onbehandelde parodontitis verergert met de tijd en kan leiden tot tandverlies. Dit kan leiden tot esthetische problemen, problemen met kauwen en een afname van de kwaliteit van leven. Naast het verlies van tanden en kiezen, zijn er ook relaties aangetoond tussen Parodontitis en de algemene gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft een relatie aangetoond tussen Parodontitis en Diabetes Mellitus en tussen Parodontitis en Hart- en Vaatziekten, maar ook met andere ziekten zoals Reuma en Kanker.

Behandeling van Parodontitis door een mondhygiënist, tandarts of parodontoloog voorkomt verlies van tanden en kiezen, maar draagt ook bij aan verbetering van de algemene gezondheid. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er na behandeling een afname van de mate van aderverkalking optreedt en dat de suikerwaarden bij Diabetes patiënten verbeteren.


Onze praktijk stelt zich op woensdag 16 mei open voor een gratis screening van het tandvlees.

Wat houdt deze screening in?

Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.

Het doel is dat er de Nederlandse bevolking meer bekend wordt met deze ziekte en dat mensen zich daardoor meer bewust worden van het belang van een gezonde mond.

U kunt op woensdag 16 mei tussen 15.30u en 17.00u bij ons langs komen in de praktijk voor deze gratis screening. Een afspraak maken is niet nodig. 

Terug naar overzicht
Copyright Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Created by LR Internet