Implantologie

Fase II - Plaatsen implantaat en kroon

Wanneer het behandelplan en de begroting zijn besproken kan de behandeling beginnen. Onder lokale verdoving wordt een sneetje gezet in het tandvlees, waarbij het onderliggende kaakbot wordt vrijgelegd. In het bot wordt een gaatje geboord. De diameter van dit gaatje komt overeen met de diameter van het implantaat. Het implantaat wordt in het kaakbot geschroefd. Op het implantaat komt een plat afdekschroefje en het tandvlees wordt terug geplaatst en gehecht. Het implantaat kan inhelen.

Tijdens de inhelingsfase integreert het implantaat met het kaakbot. De tijd van inhelen is afhankelijk van de aangetroffen kwaliteit van het kaakbot en varieert van 6 tot 16 weken.

Na de inhelingsfase wordt het platte afdekschroefje vervangen door een hoger schroefje, wat door het tandvlees heen steekt. Het tandvlees moet 2 weken helen rondom dit schroefje.

Nu kan begonnen worden met de vervaardiging van de kroon. Dit kan door uw eigen tandarts of door onze tandartsen-implantologen gedaan worden. Het implantaat wordt afgedrukt en er wordt een kleur voor de kroon gekozen. Deze kroon wordt gemaakt in het tandtechnisch laboratorium en een tandtechnieker heeft meestal 2 weken tijd nodig voor de vervaardiging hiervan. Twee weken na de afdruk wordt de kroon op het implantaat geplaatst.

Terug naar overzicht
Copyright Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Created by LR Internet