Implantologie

Fase III - Nazorg

Een implantaat met een kroon erop is als een eigen tand. Het implantaat is alleen kwetsbaarder dan een eigen tand. Het is dus van cruciaal belang dat de regio rondom het implantaat, zowel door u als door een professional, goed schoon en vrij van bacteriën wordt gehouden.

Uit jarenlang onderzoek is gebleken dat de levensduur van een implantaat met kroon afhangt van het dagelijks onderhoud door u, maar ook door een professional. Er zijn plaatsen waar u niet bij kunt komen. Een mondhygiëniste of een tandarts heeft de juiste kennis, vaardigheid en instrumenten om deze plaatsen te bereiken en schoon te maken. Daarom komt u zes weken na het plaatsen van de kroon terug voor een controle. Er wordt dan gekeken of de geadviseerde mondhygiëne goed uitgevoerd wordt. Wanneer er dan plaque of tandsteen aanwezig is dan wordt dit verwijderd met extra aandacht voor het implantaat. Tevens wordt de mondhygiëne bijgestuurd en de rest van de tanden en kiezen worden dan ook schoongemaakt.

Verder is een röntgenologische controle 1 jaar na het plaatsen van de kroon en daarna om de 2 jaar van belang om een eventuele ontsteking van het bot rondom het implantaat vroegtijdig te diagnosticeren. Deze controle gaat gepaard met het nalopen van de mondhygiëne en een uitgebreide reiniging van het implantaat en de rest van de tanden en kiezen.

Terug naar overzicht
Copyright Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Created by LR Internet