Parodontologie

Fase I - Het eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek aan de tandarts-parodontoloog zullen er vele punten de revue passeren. Voor het opstellen van een behandelplan is het namelijk van groot belang dat we niet alleen weten wie u bent maar ook wat de toestand van uw gebit en uw tandvlees is. De volgende handelingen vinden plaats:

- Algemene anamnese
- Tandheelkundige anamnese
- Gezondheidsvragenlijst
- Uitgebreid mondonderzoek
- Indien nodig een bacterieanalyse
- Digitale foto`s van uw gebit
- Röntgenfoto van uw gebit
- Uitleg Parodontitis

Het eerste onderzoek zal vooral gericht zijn op het vaststellen van de problemen. Er zal een mondonderzoek plaatsvinden met een uitgebreide documentatie over de bacteriële tandaanslag, tandsteen, tandvleesbloedingen en ontstekingen. Dit document is de 'parodontiumstatus'. Daarnaast wordt een overzichtsfoto (OPT) gemaakt om informatie over het kaakbot en omgeving te krijgen, eventueel aangevuld met enkele detail foto’s (solo’s) van de specifieke afwijking van het kaakbot rond de tand of kies. In veel gevallen is een bacterietest nodig om de samenstelling van de laag van bacteriën te bepalen, die de afwijking voornamelijk veroorzaken.

Aan de hand van alle gegevens stellen de tandarts-parodontologen een behandelplan en een begroting voor u op welke (mogelijk in een volgend bezoek) uitvoerig met u besproken wordt. Uw tandarts ontvangt met de kopie van de parodontiumstatus, het OPT en de eventuele solo röntgenfoto’s een uitgebreide schriftelijke rapportage.

Ervaring heeft ons geleerd dat het eerste bezoek van groot belang is voor verder behandeling. Vóór dit eerste bezoek krijgt u van ons een routebeschrijving, een medische vragenlijst, een bevestiging van uw eerste afspraak en een globale begroting van dit eerste bezoek toegestuurd. 

Terug naar overzicht
Copyright Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Created by LR Internet