Parodontologie

Fase V - Nazorg

Na een intensieve behandeling van uw tandvlees bent u nu in fase V van de behandeling gekomen: de nazorg fase. De nazorg of onderhoudsfase is bijzonder belangrijk om terugkeer van het ontstekingsproces te voorkomen.

Op de eerste plaats blijft een zeer zorgvuldig uitgevoerde mondhygiëne een essentiële rol spelen. Dagelijks verwijderen van alle plaque is strikt noodzakelijk om de conditie van uw gezonde tandvlees op een hoog peil te houden. Bovendien is een regelmatige professionele reiniging van de worteloppervlakken boven en onder het tandvlees van belang om ontstekingen en verdere afbraak te voorkomen. Gedurende het eerste jaar vinden de nazorgbehandelingen om de 3 tot 4 maanden plaats.

Tijdens de nazorgafspraken wordt de mondhygiëne gecontroleerd en eventueel bijgestuurd, de mate van ontsteking vastgesteld en worden alle oppervlakken uitgebreid gereinigd en gepolijst. Misschien is het nodig om u aanvullende aanwijzingen te geven bij het gebruik van de elektrische tandenborstel en andere hulpmiddelen.

Nadat u een jaar in de nazorgfase bent geweest, vindt er een evaluatie onderzoek plaats. De tandarts-parodontoloog zal de resultaten met u bespreken, het vervolgtraject vaststellen en een verslag naar uw tandarts sturen. Aan dit onderzoek zit een onderhoudsbehandeling door de mondhygiëniste gekoppeld.

Dit zijn algemeen geldende richtlijnen waarop natuurlijk variaties mogelijk zijn, toegespitst op de individuele patiënt.

Terug naar overzicht
Copyright Praktijk voor Parodontologie & Implantologie Created by LR Internet